2013. június 29., szombat

Szakember kiválasztás

Építkezés vagy egy lakásfelújítás előtt a megfelelő szakember kiválasztása ugyan olyan fontos tényezője az elvégzendő munkád sikerének, mint a megfelelő anyagok beépítése. Mi alapján válassz szakembert, erre próbálunk itt a blogban választ keresni, adni. 

Első körben érdemes megkeresni a szülőket és a barátokat, hogy náluk ki végezte el a szobafestési munkálatokat, vagy ki volt az az ügyes kőműves, aki bepucolta a házukat! A szakembered kiválasztásánál személyes beszélgetésetek alkalmával, térj ki szakmai kérdésekre, például kérdezd meg tőle bátran, mióta tevékenykedik a szakmában, milyen referencia munkákat tudna esetlegesen megmutatni, ahová el is tud vinni!

Rengeteg vállalkozó van hazánkban, aki nem építőipari szakember, sőt még csak a szakma alapját sem! Hogyan lehetséges ez, amikor ez a mester a szakma legalapvetőbb fogásait sem sajátította el? Leírom. Alapított egy Kft-t, majd felvett egy kőművest mondjuk 4 órás bejelentéssel, és máris van, lett egy építőipari szolgáltató Kft-je, egy fodrászból vagy gumiszerelőből avanzsált " mesternek!

Első ránézésre ne ítéld meg a szakembert, aki hozzád megy felmérni!

Számos esetben találkoztam olyan vállalkozó egyénekkel, akiknek nem volt megfelelő szerszámkészlete egy lakásfelújításhoz, viszont a ruházata patinás volt, amikor elment munkát vállalni! :) Lehet így is, csak a külső alapján ítélni, de nem szerencsés!

A szakember választásról egy másik oldalamon bővebben olvashattok itt!
Hogyan válasszak megfelelő szakembert a lakásfelújításomhoz vagy az építkezésemhez? 

A minőségi kivitelezés záloga a szakember, ezt ne feledd, mert hiába veszed meg a méregdrága anyagokat, ha az nem lesz szépen bedolgozva!

Hazánkban a hőszigetelés munkálatait már az óvodában is tanítják, mert boldog és boldogtalan is szigetel. Igaz néha bepenészedik a fal, megjelennek a gombák az elrontott munka után! 

Kerüld az Olcsó Jánosokat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése