2013. június 28., péntek

 Lakásvásárlás előtti hasznos tanácsok egy kivitelezőtől

 Legyen tisztában lakásvásárlás előtt az ingatlan állapotával, mire figyeljen oda. Blogbejegyzésemmel erre szeretném felhívni a figyelmet, mert a javítási költségek magasak lehetnek a lakásvásárlása után. Ha tisztában van a lakás esetleges problémáival, sokat tud alkudni a megvásárlása előtt!

Repedések a falakon

Számos lakásvásárlás meghiúsul, mert a vevők megijednek néhány repedéstől, ami a mennyezeten, vagy az oldalfalon található. Ezek a repedések nem minden esetben jelentenek szerkezeti hibát! Súlyos alapozási problémára utal egy 45 fokos repedés! Ilyenkor arra kell gondolni, hogy gyenge és nem szakszerű volt az alapozás. Nem megfelelő volt a beton minősége, kevés az alapozási mélység, vagy hiányzik a vasszerelés. A vízszintes repedések nem okoznak nagy problémát, valószínűleg csak a ház természetes mozgásából adódott a probléma, ami megszűnik a következő szobafestés után!

Rossz az ingatlan fekvése, nem megfelelő a tájolás




Számos lakásban találkoztam olyan megoldással, amikor a konyha foglalta el a központi helyet az ingatlanban, nem a nappali, ahová meghívhatja barátait, vendégeit. Gondolja csak el, milyen zavaró az, ha a szobái az étkező helyiségből nyílnak! Folyamatosan kerülgetni kell a székeket és az asztal is az útjában lesz! Erre a rossz megoldásra, az úgynevezett " Amerikai konyha" a legjobb példa. Kanyarodjunk most kissé a komfort felé. Egy szűk és sötét folyosó, mindenkiben rossz érzéseket kelthet, nem is beszélve arról, ha a lépcső közvetlenül a bejárati ajtó mellett található, szintén rossz és kellemetlen a szemnek. A szobák egymástól függetlenek legyenek, ne legyen köztük ajtó, kivétel a kisgyermekes otthonok.

 Tipp:

A lakás megvásárlása előtt érdemes körülnézni a környéken, hol található az iskola, óvoda, gyógyszertár, vagy éppen a közért.

3; Minden esetben alaposan nézze meg az ingatlan tulajdoni lapját!




Tudta hogy osztatlan közös tulajdon esetén Ön nem lesz hitelképes a bank felé, hogy hitelképtelen lesz?
Van bejegyezve jelzálog az ingatlanra? A régi tulajdonos csak a " Széljegyen " szerepel? Az ingatlan megvásárlása előtt két szakember véleménye szükséges szerintem. Mégpedig egy ingatlan értékbecslő és egy építőipari kivitelező. Igaz egyik sem ingyenes, viszont minimális költség ahhoz képest, hogy mennyit tud Ön bukni anyagilag egy rossz döntés következtében. Családi ház vásárlás előtt, feltétlen javaslom, hogy mindkét szakembert hívja el az ingatlanhoz!

Tippek:

Hogyan válasszon szakembert? 
Mindenki hőszigetel, mindenki ért is hozzá?

Penészes a megvásárolandó lakás?

 A penész számos okra vezethető vissza, de elsődlegesen a hőhidak - nak köszönhető ez az egészségre is ártalmas jelenség. Mit tehet a gombák és a penész ellen? Ne tegye a bútorait közvetlenül a fal mellé, hagyjon legalább tíz centiméter távolságot.

Folytatása hamarosan következik a cikknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése