2013. június 27., csütörtök

Hőszigetelés a mindennapokban, avagy érdemes hőszigetelni?

Számos megrendelőben felvetődik a kérdés, milyen vastagságú legyen a hőszigetelése.A hőszigetelési anyagvastagság  minden esetben függ a falszerkezet anyagától, illetve az EPS vagy a kőzetgyapot szerkezetétől, az anyagok testsűrűségétől.


A hőszigetelés nagymértékben javítja a családod komfort érzetét, az energia felhasználásod jelentősen csökkenni fog, ezzel egyenesen arányosan a fűtésszámla is csökken az otthonodban! A hőszigetelési munkák megrendelésénél, ne csak a számla végösszegét tekintsd, nézd meg, hanem törekedj a megfelelő műszaki tartalomra is. Tudod ez olyan mint a közmondás: Olcsó húsnak, híg a leve. A beépítésre kerülő anyagokról  rendelkezz minőségtanúsítvánnyal, legfőképpen a vékony vakolatra gondolok.

Hőszigeteléskor alkalmazott színek és anyagok kiválasztása

A szivárvány minden színében kikeverhetőek a vékony vakolatok, viszont nem árt ha tisztában vagy néhány dologgal ezen a téren is, mielőtt elindulsz egy festékboltba, vagy egy gyártóhoz! A gyártók általában nem szoktak trükközni az anyagokkal, Ők beleteszik a műgyantát és a színező anyagot is a felhasználásra kerülő vékony vakolatba. Számos esetben találkoztam viszont olyannal, hogy a kisebb festékboltok, egyszerűen kevesebb kötőanyagot tesznek a vödrökbe, ez által csökkentik az anyag tartósságát!  Sőt olyan is előfordult már velem, hogy megvásároltam egy családi ház hőszigeteléséhez a szükséges vékony vakolatot, majd az anyag bedolgozásánál vagyis felhordásánál problémák merültek fel. Ugyan milyen probléma léphet fel? A vakolat színe nem volt megfelelő! Nem ugyan az volt, mint amit kiválasztott a megrendelőnk. Ekkor nagyon mérges lettem és visszavittem az anyagot a boltba! Nehezen, de visszaadták a megrendelőmnek a kifizetett összeget. Mi volt a probléma az anyaggal? Egy silány minőségű festékkel színezték meg a vékony vakolatot a festékboltban! Erre figyelj oda Te is, ha nem szeretnéd hogy a frissen elkészített hőszigetelésed színezése foltos maradjon a munka végeztével. Igaz a nem megfelelő szakemberekkel történő munkavégzés is lehet foltos, stócos, sőt kilátszódhat a ragasztóréteg is a színezés alól!

 

Hőszigeteléssel foglalkozó oldalunkon részletesebb felvilágosítással állunk rendelkezésedre!

Fordulj hozzánk bizalommal!

Közel 25 éves munkatapasztalattal áll a Lakásfelújítás1 Kft a rendelkezésedre!

Kérd ajánlatunkat itt a linken!

06-30/498-8712

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése