2013. június 26., szerda

Lakásfelújítás Olcsó Jánosokkal!

Minden család életében elkövetkezik előbb vagy utóbb a lakásfelújítás. Blogommal szeretnék segítséget nyújtani a problémák kiküszöbölésére, megtalálni a helyes utat a megfelelő szakember kiválasztásához!

Lakásfelújítási munkák és az alkohol

Számos mesterember kedveli az alkohol, ez köztudomású az építőiparról. Viszont Ön nem köteles eltűrni a lakásában, otthonában az ilyen mestereket! Bátran mondja meg vállalkozójának, vagy a munkára felkért cég vezetőjének, hogy Ön nem tűri az alkoholfogyasztást a felújítás, építkezés alatt! Minőségi munkavégzés csak alkoholmentesen érhető el!

Lépjünk tovább, vágjunk bele a lakásfelújítási munkákba, de hol kezdje?

A felújítási munkálatait a megfelelő építőipari szakember kiválasztásánál érdemes kezdeni! Miért írom ezt? Hazánkban megszaporodott az úgynevezett Olcsó János tevékenység. Ezek az " Olcsó János " egyének nem rendelkeznek különösebb építőipari ismeretekkel, sokszor BKV ellenőrök, másodállású rendőrségi dolgozók, vagy éppenséggel kórházi betegszállítók, vagy portások, biztonsági őrök! Minden formájával találkoztam már az ilyen szakemberekkel és javítottam is utánuk számtalanszor. Akkor pár szó a javításokról, amit az alulképzett szakemberek okozhatnak a lakásfelújítás vagy a szobafestés alkalmával.

Egy rosszul kivitelezett alapozást követően megrepedhet a falazat, tönkre mehet az egész építkezés, megjelenhetnek a függőleges vagy a vízszintes repedések! Ilyenkor csak az utólagos alapozás segíthet, ami nagyon költséges munkafolyamat!

A kőműves ismereteket 3 év alatt tanulták ki a szakemberek, de még ezen idő is kevés arra, hogy igazi kőművesmesterré váljon valaki. Viszont bátran kijelenthetem, hogy a lakásfelújítás egyik legfontosabb eleme a kőműves mesterség! A jó kőműves megtalálása, aki nem rohan az elvégzendő munkával szintén nehéz feladat! Bátran kérjen kőművesétől referencia munkát, vagy ha vállalkozó, tekintse meg a honlapján megtalálható referencia albumot.

Számos buktató is nehezíti Önt a lakásfelújítás vagy az építkezés előtt, erre is nézzünk rá!

Minden építkezés vagy lakásfelújítás lehet egy fantasztikus és csodálatos érzés, amikor a semmiből egy üres telken megszületik egy épület, vagy egy leromlott állapotú lakást kell felújítani. Amikor már a lakásfelújítás tovább nem tolható, mert egészségromboló hatása van környezetére és családjára! Viszont tekintsük meg, milyen buktatói lehetnek egy lakásfelújítási vagy építkezési projektnek?

Következő blogbejegyzésünkben részletesen foglalkozunk itt a blogger.com oldalon a hőszigetelési munkákkal és a hőhidak és hő veszteségekkel

Addig is minden jót kívánok és sok sikert a munkákhoz!

Vida Ferenc

http://www.lakasfelujitas1.hu

Megjegyzés! :)

A jó munkához idő kell! A rosszhoz pedig még több, mert kétszer kell csinálni!



.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése