2013. június 26., szerda

Hőszigetelés másképp!

A hőszigetelő munkákat lassan már boldog és boldogtalan emberek is végzik!  Se szeri sem száma az önjelölt mestereknek, akik pár napos szuper intenzív ( dolgozott valahol ) tanfolyamon elsajátította nem éppen könnyű hőszigetelés mesterséget! Miért is írom ezeket a blogban le? Talán azért hogy jobban vegyétek figyelembe, kit engedtem be a lakásotokba, kire bízzátok az elvégzendő munkákat, ezzel elkerülhetitek a peres eljárásokat és egy szép munka várható a végén! Na de nézzük az építkezések buktatóit szépen sorban....

Az építkezés vagy a lakásfelújítás első számú ellensége az alkoholfogyasztás a munkahelyen, de erről már írtam előző cikkemben. Most nézzük meg, hogy a vállalkozó miként végzi a munkáját!

A vállalkozó hozzáállása a munkákhoz lakásfelújítás vagy építkezés idején

Minden vállalkozó törekszik minél hamarabb befejezni az elvégzendő munkákat, ez alól Mi sem vagyunk kivételek. Viszont sok vállalkozó nem rendelkezik megfelelő építőipari ismeretekkel, nincs tisztában az anyagok kötési és száradási idejével, sőt sokszor tapasztaltam hogy a kivitelezés módja is hiányos volt. Egy rosszul beállított nyílászáró, vagy egy rosszul kivitelezett kémény rengeteg problémát tud okozni neked a mindennapokban. Mit érdemes tudni kéményépítés előtt, szakvélemény és engedély! Kezdjük azzal hogy nem kapsz lakhatási engedélyt a rosszul megépített kéményed miatt, mert a kéményseprő vállalat megbuktatja a kéményedet a szakvéleménnyel! Mit tudsz ilyenkor tenni?
Például egy Schiedel vagy Leier kémény esetén ez rázós kérdés, mert nem olyan mint a téglából falazott kémény! Elemekből van összeépítve mindkét rendszer és az ára minden esetben minimálisan is kettőszáz ezer Forint fölött van.  Szóval nem babra megy a játék, hanem súlyos forintokban lehet számolgatni, ha nem megfelelő a szakembered!

Következő lépés talán lehetne a víz elleni szigetelés

Sajtolásos víz elleni szigetelés

A talajvíz elleni szigetelésnek számos módszerét ismerjük, viszont csak a legjobban elterjedteket ismertetném. Megemlíteném hogy a sajtolásos szigetelési eljárás az egyik legjobb megoldási forma, ha van helyed a ház mellett, a gépnek, ami átvágja a faladat teljes keresztmetszetében, majd beépítésre kerül egy acéllemez.


A másik ajánlott kivitelezési eljárás, az injektálásos víz elleni szigetelés. Ilyenkor lyukakat fúrnak a falba, 12-15 cm távolságra, majd magasnyomással alkidgyantát jutatnak a falszerkezetbe, ezzel megakadályozva a kapilláris víz felszállását!

Minőségi lakásfelújítás és maradéktalanul elvégzett építkezés, csakis szakképzett kollégákkal lehetséges!

Bármilyen meglepően hangzik, már egy egyszerűnek nevezhető tisztasági festési munkához is szakemberre lehet szükséged. Miért írom ezt? Mert ha szakembereket hívsz a munka elvégzésére, akkor nem lesz csíkos a lefestett falad, nem kell két hétig takarítanod, nem lesz festékes az ajtó és az ablak!

Vida Ferenc
2013. 06. 27





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése